Sosyal Medya

Güncel

Kürt halkının canhıraş feryadı: PKK’NIN KÖKÜ KAZINSIN

Camileri yakan, açtığı hendeklerle bölge insanına hayat hakkı tanımayan terör örgütü dinsiz PKK, bölge halkını iyice canından bezdirdi. Terör örgütünün saldırıları yüzünden ev ve iş yerlerini terk ederek Diyarbakır’ın başka bölgelerinde yakınlarının yanına sığınan aileler, PKK’nın bir an önce kökünün kazınması istiyorlar.



Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının saldırılarından endiÅŸe duyarak evlerini terk eden aileler, güvenlik güçlerinin terörü tamamen bitirmesini ve bölgenin huzura kavuÅŸmasını bekliyor.

Sur’daki CevatpaÅŸa, FatihpaÅŸa, DabanoÄŸlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve SavaÅŸ mahalleleri ile Gazi Caddesi’nde PKK mensuplarının kazdığı hendekler, kurduÄŸu barikatlar ve yollara tuzakladığı patlayıcılar nedeniyle can güvenliÄŸi endiÅŸesi yaÅŸayan vatandaÅŸların göçü sürüyor. Terör saldırıları nedeniyle eÅŸyalarını dahi alamadan evlerini terk etmek zorunda kalan ilçe sakinleri, geçici olarak taşındıkları bölgelerde yeni bir hayata alışmaya çalışıyor.

Sur’da esnaflık yapan ve 5 kiÅŸilik ailesiyle Çınar ilçesine taşınmak zorunda kalan M.V, yaptığı açıklamada, doÄŸup büyüdüğü mahalleden ayrıldığı için üzgün olduÄŸunu söyledi.

Diyarbakır Baro BaÅŸkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesinin ardından ilçedeki saldırıların arttığını belirten M.V, ÅŸimdilik iÅŸsiz olduÄŸu için ekonomik bakımdan zor duruma düştüğünü ifade etti.

Evlerinden zor koÅŸullar altında çıktıklarını anlatan M.V, şöyle devam etti: “PeriÅŸan olduk, esnaf artık illallah etti. Ne iÅŸ yapabiliyoruz ne de masraflarımızı karşılayabiliyoruz. Çatışmanın ortasında bir tek çantamızı aldık, o ÅŸekilde evden ayrılabildik. Roket saldırıları altında büyük sıkıntılarla Sur’dan ayrılabildik. Evimizin önüne döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu cam, çerçeve, kapı, eÅŸya kalmadı. Ä°ki gün evde su ve elektrik olmadan aile fertleriyle battaniyenin altında yattık. Karnımızı kuru ekmekle ancak doyurabiliyorduk. Üçüncü günün sonunda sokaÄŸa çıkma yasağı kalkınca çatışmaların devam ettiÄŸi esnada büyük sıkıntılar altında evi terk ederek, kendimizi ana caddeye attık. GideceÄŸimiz bir yer olmadığı için Çınar’daki yakınlarımın yanına sığındık.”

“TEMÄ°ZLESÄ°NLER, KÖKÃœNÃœ KAZISINLAR”

Evi ve iÅŸ yerinin kullanılamaz hale geldiÄŸini kaydeden M.V, Çınar’da hayırseverlerin yardımlarıyla gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getirdi.

Yapılanlar insanlık dışı, halka zulüm” diyen M.V, çocuklarının Sur’daki olaylar nedeniyle eÄŸitimden uzak kalmasına üzüldüğüne dikkati çekti. Ä°lçedeki olayların son bulmasını beklediklerine iÅŸaret eden M.V, “Yakınlarımız bize yardımcı oldular, ellerinden geleni yaptılar fakat başımızın çaresine bakmak zorundayız. Buraya alışamadık, insanın yaÅŸadığı, büyüdüğü, kendi evi, memleketi gibisi yok. Bizi evimizden yurdumuzdan ettiler, insan üzülmez mi? Orada kalan komÅŸularımıza ulaÅŸamıyoruz, durumlarından haberimiz yok. Artık yeter. Oraları temizlesinler, kökünü kazısınlar. Hendekleri kapatmak, barikatları yıkmakla yetinmesinler, oraları temizlesinler. 10 yıl beklemeye de hazırız fakat artık bu sıkıntıları yaÅŸamak istemiyoruz” diye konuÅŸtu.

“EN BÃœYÃœK ZARARI BÄ°ZE VERÄ°YORLAR”

M.V, Sur halkının teröre karşı artık avazı çıktığı kadar bağırdığını anlattı. YaÅŸananların Kürtlük ile ilgisi olmadığını vurgulayan M.V, “Burada maÄŸduriyet yaÅŸayanlar biziz, Kürtleriz. Biz Kürt deÄŸil miyiz? Bilerek sokak ortasına mayın bırakılır mı, bomba bırakılır mı? Oralardan çoluk çocuk, mazlum insanlar geçiyor. Bunları yapanlar Kürt olamaz. Sözde bizim için yapıyorlar fakat bizim için yapmıyorlar, en büyük zararı bize veriyorlar” ifadelerini kullandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.